Toinen raskauskolmannes

... alkoi eilen! Keskiraskaus, neljäs raskauskuukausi, rv 13! Käytiin maanantaina myös nt-ultrassa, jossa tyypillä oli kaikki oikein hyvin. Niskaturvotus ei ollut lähelläkään niin sanottua hälytysrajaa ja nähtiin toimiva vatsalaukku, aivolohkot, kymmenen sormea ja rauhallinen kaveri, joka näytti meille kieltä. Ruudullakin näkyvät kuperkeikat tuntuvat jo muljahduksina ja potkut hempeinä. Koko ajan ne vahvistuu! Ei enää kauaa ja ne on jo ihan selkeitä. Laskettu aika myös aikaistui päivällä, ja se on nyt 3.12.


Pahoinvointi on alkanut oikeasti hellittää vihdoin, mutta välillä se tulee vielä kovina "kohtauksina". Kuitenkin suurimman osan ajasta olo on ihan ok. Lämmin ilma turvottaa, kaikkialle särkee ja tuntuu että mulla on mahassa ilmapallo. Melkeinpä kaikki närästää ja päänsärkyä on myös ollut usein. Olen myös ollut henkisesti aika piipussa ja pelottaakin että tämä on tullut jäädäkseen. Raskausmasennus on asia, jota en olisi halunnut uudelleen kokea. Pakko kuitenkin jaksaa!

Kolmen viikon päästä käydään yksityisellä keskiraskauden ultrassa viikolla 15+0, jolloin voi nähdä jo sukupuolen. Muutaman viikon päästä voidaan siis jo tietää millaista nimeä tyypille kantsii miettiä, ihanaa! Myös rakenneultra on jo varattu ja se on heinäkuun puolivälissä.


Hieman turvottaa! Siinä se maha pönöttää vaikka miten päin olis.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi22.5.19

  Tätä on ollut ihana seurata. Odotan esikoistani ja laskettu aika on 4.12 😄 Oon saanut paljon tietoa ja rohkeutta tän kautta :) meillä niskapoimu ultra maanantaina 😎

  VastaaPoista
 2. Anonyymi22.5.19

  Tiedäthän että toinen kolmannes alkaa vasta 13+6 eteenpäin? :) Vähän vain korjatakseni. Ihana masu!

  VastaaPoista
 3. Toinen kolmannes alkaa 12+0. :)

  VastaaPoista
 4. En saa jostain syystä vastattua suoraan kommenttiin, höh! Ensimmäinen ano: oi ihana kuulla, melkein täysin samat viikot! <3

  VastaaPoista