Vuoroviikkoasumisen plussat ja miinukset

Vuoroviikkojärjestely herättää aina paljon keskustelua ja ristiriitaisia mielipiteitä. Meille se on ollut paras ratkaisu, joka toimii koska ollaan hyvissä väleissä ja pyritään toimimaan lasten parhaaksi. Jos olet koskaan pohtinut tälläisen viikko-viikko-järjestelyn hyötyjä ja haittoja, tässä niitä nyt olisi!

+ Paljon omaa aikaa
+ Paljon parisuhdeaikaa
+ Univelat saa kuitattua
+ Lapset saa paljon huomiota levänneiltä vanhemmilta
+ Siivouksen helppous tyhjässä kämpässä (ja pysyykin hetken siistinä)
+ Selkeä vaihtopäivä ja viikot lasten kanssa ja ilman
+ Vanhemmat tasavertaisia


- Lapsilla on ikävä, vanhemmilla on ikävä, kaikilla on ikävä
- Tiedon kulun takkuaminen. Muunmuassa päiväkodin lappuset jää mahdollisesti palauttamatta ja aina ei muisteta kertoa välikohtauksista toiselle vanhemmalle.
- Tavaroiden kuskaaminen. Tosin ulkovaatteet yleensä kulkee päällä ja harvemmin paljoa muuta tarvitsee kuskatakaan nykyään. Lelut ja vaatteet löytyy molemmista kodeista.
- Kontrollin hellittäminen. Välillä itseä vanhempana ahdistaa, kun ei voi olla valvomassa ja päättämässä kaikesta.

Selkeästi plussat on vahvemmilla kuin miinukset, jotka ei ole kovin suuria. Ikävä on se isoin miinus koko hommassa, mutta siltä ei oikein voi välttyä. Onneksi ikävä ei ole vaarallista, vaan hyvinkin normaali tunne. Ja kotiinpaluu tuntuu aina yhtä ihanalta.

2 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus 😍
  Tää sopis omaan tilanteeseen muuten hyvin, mut asutaan pojan isän kans 50km päässä toisistamme niin päiväkoti olis joka tapauksessa toiselle liian kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo jos asuu kaukana toisistaan niin sit ois turhan hankalaa! :D

   Poista