olisiko mulla ollut antaa enemmän?

marraskuuta 02, 2017

- Jos en olisikaan saanut lapsia niin nuorena.

On ajatus, joka kummittelee mielessä niinä hetkinä, kun löydän itseni umpikujasta. Kun lapset itkevät; miksi meidän piti muuttaa. Miksi meidän piti vaihtaa päiväkotia. Miksi miksi miksi, en halua. Kun he reagoivat mun tai itsensä huonoon oloon käyttäytyen huonommin. Kun musta tuntuu, että olen epäonnistunut.

Kun mietin, olisinko tasapainoisempi, kärsivällisempi tai itsevarmempi kasvattaja, jos olisin selvittänyt oman pääni ennen näin isoa vastuuta. Kerennyt kipuilla aikuistumisen kynnyksellä. Ilman vastuuta täysin uusista ihmisistä ja heidän hyvinvoinnistaan. Ilman järkkymättömänä tukena ja kasvattajana olemisen tuomia paineita. Ilman, että mulla pitäisi olla kaikki vastaukset, kun välillä tuntuu, että itsekin olen aivan hukassa.
Kun pitää itse olla se aikuinen. Se ainoa aikuinen. Se on välillä aika pelottavaa.

Olisiko mulla ollut antaa enemmän, fyysisesti ja/tai henkisesti? Jos olisi ollut auto, oma koti, se kuuluisa perunamaa ja kultainennoutaja. Elämänkokemusta. Ajan parantamia haavoja. Erilaisia valintoja.

Sitä en koskaan saa tietää. Mutta mä yritän parhaani, ja toivon, että saan luotua näilläkin eväillä pienten ihmisten elämän perustan kannattelevaksi, turvalliseksi, hyväksi.
Post Comment
Lähetä kommentti

a penny for your thoughts ♥

Auto Post Signature

Auto Post  Signature