miksi?

huhtikuuta 27, 2016
Miksi on niin vaikeaa olla kiva toiselle? Miksi potkitaan maassa makaavia? Miksi ei pystytä ymmärtämään, vaikkei hyväksyttäisi, niin silti ymmärtämään? Miksi pahennetaan toisten oloa? Miksi ei voida olla hiljaa, jos ei ole mitään kivaa sanottavaa? Eivätkö ihmiset ymmärrä toisten tuskaa? Miksi täällä vallitsee se ajatustapa, että pitää olla täydellinen? Miksi vain jotkut, tai vain jonkun tekemät virheet sallitaan? Kuka sen edes päättää? Miksi ajatellaan, että ei minun tarvitse puuttua. Että en minä mitään voi tehdä. 

Miksi on siistiä olla kylmä ja kova? Miksi siitä lähtien, kun some alkoi ottaa valtaa, ihmisistä tuli kylmempiä? Vai tuntuuko se siltä vain minusta? Täällähän voit sanoa mitä vain, kelle vain, koska vain, miksi vain, vähän provota, kun on vähän tylsää. Olen vähän hämmästynyt, kun olen kohdannut monta vähän epämiellyttäväksi kokemaani somepersoonaa, jotka ovatkin oikeasti olleet todella mukavia. Mikä se somepersoona sitten on? Mistä se tulee? Millaista kuvaa minä itse annan? Mikä mun somepersoona on? 

Aiheuttaako se tämän kylmän, kovan ajattelutavan toisia ihmisiä kohtaan, kun ei tarvitse sitä ihmistä kuitenkaan kohdata? Koetaanko, ettei siellä ruudun takana ole oikeita ihmisiä? Miksi some on levinnyt näin käsiin? Eikö somessa päde käytöstavat? Menisitkö kadulla sanomaan, että kyllä sun nyt pitäisi olla tälläinen kuin minä sanon? Täällä pääsee kaikki ääneen, mutta pitäisikö joidenkin olla vain hiljaa? Koska tästä tuli sellaista, että sinusta tulee vapaata riistaa kun olet netissä? Koska sinusta itsestäsi, tai yhtään kenestäkään tuli ylipäätään vapaata riistaa yhtään kenellekään?


2 kommenttia on "miksi?"
 1. Hieno teksti ja yhdyn mietteisiisi täysin. Olen kohdannut itsekin useita tylyjä somepersoonia. Tulee mietittyä usein, kuinka ihmisten käytös muuttuu somessa negatiivisemmaksi, enkä voi itsekään ymmärtää miksi. Somessa pitäisi käyttäytyä kuin kasvotustenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tosin asiaan taitaa vaikuttaa myös toisinaan se, että täällä saattaa saada vääriä vaikutelmia kun ei ole eleitä ja äänensävyjä mukana. Mutta toki muuten jos joku perseilee ihan miten sattuu on se jo asia erikseen! Oikeassa olet. :)

   Poista

a penny for your thoughts ♥

Auto Post Signature

Auto Post Signature